top of page
  • pborschagivka

День української писемності та мови


Уже стало доброю традицією в нашому ліцеї Петропавлівському проводити заходи, присвячені Дню української писемності та мови і вшануванню пам’яті Нестора Літописця.

Із покоління в покоління, в часи розладу та піднесення, наші предки передавали нам скарб – рідну мову. Народ плекав її у піснях, легендах, переказах. Для нас рідна мова – це не тільки дорога спадщина, яка об’єднує в собі народну мудрість і сучасне українське слово. Це наша гордість, бо все, що створено нею, увійшло в скарбницю загальнолюдської культури.

Учні нашого ліцею долучились до написання Радіодиктанту національної єдності-2023. Учасники мали можливісь пересвідчитись у своїх знаннях, у розумінні української мови і, безперечно, підтримати дух, настрій та загальнонаціональні традиції.

У День української писемності та мови в Україні стартує Міжнародний конкурс знавців української мови імені Петра Яцика (старша школи) - конкурс, який має на меті утвердження державного статусу української мови, піднесення її престижу серед молоді, виховання поваги до культури й традицій українського народу.

Учні ліцею активно долучились до участі в І етапі конкурсу.






107 переглядів
bottom of page